Sunday, June 12, 2011

Veel paar märkust telgedel vöökudumise kohta

Telgedega vöö kudumisel on nii ahvatlev ja mugav lõimelõngad pingule tõmmata, aga see ei ole väga mõistlik mõte, villased venivad välja palju rohkem võrreldes linasega. Mul venis teistest erinevast sordist helepunane lõng ikka hullult välja, oma 10cm võrreldes teistega ja lõpupoole tuli helepunaseid lõngu pidevalt eraldi üle pingutada. Muidugi sõltub ilmselt ka lõngast. Järgmine kord võiks proovida päris korralikust maavillasest tihedast lõngast, see ehk sobiks kõige paremini. Selline lõdva keeruga mõnus pehme kampsunilõng ei sobi kindlasti.
Kindlasti lase lõimed lõdvemaks, kui töö selleks päevaks lõpetad. Keskmisel tööinimesel, kes natuke õhtuti-nädalavahetuseti nikerdab, võtab vöö kudumine ikka mitu nädalat aega ja kui jätad lõimed väga pingule, tõmbab teljed veidi kõveraks :(  Nagu mul juhtuski. Lõpus kudusin nii, et ühele poolele oli loksumise vältimiseks üks broshüür alla pandud.

Ma kasutasin 4x linast niiti ja villased olid sellised, noh, tavalised sokilõngapaksusega-lõngad. Järgmisel korral võtaks kindlasti 3x, oleks võinud ikka veidi tihedam jääda.

Vöö pikkus, telgedele arvesta pikkuseks vöö pikkus KOOS narmastega. Narmaste 2x pikkus on just enamvähem sama, mis jääb teljel lõpuks kudumata, kuna kudumisruum saab otsa. Ja seega võiks algul veidi kohe edasi sikutada lõimeid, nii et lõnga kokkusõlmimise kohad jääksid kahe narmapikkuse keskele, mitte ühte otsa, nagu mul juhtus :) Samas polnud see eriline traagika ka, palmikusse peitis otsad päris kenasti ära.

No comments:

Post a Comment